4 redenen om voor prepaid te kiezen

Heb je een smartphone, dan heb je naar alle waarschijnlijkheid een simkaart. Het kan zijn dat je deze bij je mobiele abonnement hebt ontvangen, maar een prepaid simkaart (zonder abonnement) is voor velen een goede optie. Het zijn twee verschillende aansluitingen, dus wat zijn nou eigenlijk redenen om specifiek voor prepaid te kiezen? In dit artikel lees je vijf van deze redenen!

1. Zakelijk en privé gescheiden houden

Heb je twee telefoons, of een telefoon met dual sim functionaliteit, en wil je zakelijk en privé gescheiden houden? Door voor prepaid als tweede simkaart te kiezen, heb je twee telefoonnummers en kun je deze twee makkelijker gescheiden houden. Met apps als WhatsApp Business kun je zelfs je prepaid nummer koppelen aan een andere WhatsApp, wat handig is als je één telefoon gebruikt voor twee telefoonnummers.

2. Een prepaid sim is voordeliger bij lager gebruik

Of prepaid of een mobiel abonnement (sim only) voordeliger / goedkoper is, hangt af van gebruik. Over het algemeen geldt dat bij grootverbruik een abonnement voordeliger is. Echter, verbruik je helemaal niet zoveel? Dan kan prepaid nog wel is voordeliger zijn.

Vandaag de dag is WiFi veel beschikbaar, en kan bellen en sms’en ook via WiFi-oplossingen (zoals WhatsApp voor bellen en chatten). Maak je relatief veel gebruik van WiFi in verhouding met belminuten, sms’jes, en mobiele data? Dan is een prepaid sim in veel gevallen de voordeligste optie. Door gebruik te maken van prepaid bundels, kom je goedkoper uit. Houd er echter wel rekening mee dat prepaid bundels tijdelijk geldig zijn.

3. Ook geschikt voor andere apparaten

Je kunt een prepaid simkaart ook prima gebruiken in een ander apparaat. Denk bijvoorbeeld aan een werktelefoon, tablet, laptop, of MiFi router. In veel gevallen is dit gewenst voor een internet oplossing, zonder dat je een nieuw abonnement hoeft af te sluiten. Prepaid kaarten zijn dan ook populair voor apparaten als MiFi routers, om bijvoorbeeld gebruik te maken van mobiel internet op vakantie of onderweg.

4. Handig als tijdelijke alternatief

Heb je alsnog liever een mobiel abonnement dan prepaid, dan is het in bezit hebben van een prepaid simkaart toch altijd handig. Denk hierbij aan situaties waarop je wacht op een nieuw abonnement, wanneer je WiFi het niet doet, of wanneer je je andere simkaart bijvoorbeeld kwijt bent. Het is dan handig om een alternatief te hebben. Prepaid simkaarten zijn goedkoop en gemakkelijk te bestellen, dus er is niet echt een nadeel aan het bezitten van een prepaid sim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *